Πρωτομαγιάτικο #TheBloggersBrunch στο New York Sandwiches και #διαγωνισμός

Wednesday, April 29, 2015


Καιρό έχουμε να τα πούμε πάλι. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ έξω έβρεχε - και ίσως χιόνιζε - και εγώ έφτιαχνα Ντοματόσουπα με Τραχανά για να ζεσταθώ. Τώρα μερικές μέρες πριν την Πρωτομαγιά ο καιρός ευτυχώς έχει φτιάξει και η άνοιξη έχει μπει για τα καλά. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα πάρετε τα βουνά και τις παραλίες για να πιάσετε τον Μάη και μαζί με αυτόν ίσως πιάσετε και καμιά ψητή πανσετούλα και κανα δυο μπιφτεκάκια.

Εμείς πάντα κάτι ψήναμε την Πρωτομαγιά είτε στον κήπο είτε κάπου στα λιβάδια αναλόγως με τα κέφια του μπαμπά. Και αργότερα όταν μεγαλώσαμε και δεν θέλαμε να πιάσουμε τόσο τον Μάη αλλά περισσότερο την μπριζολίτσα χωρίς όμως να λερώσουμε τα χεράκια και τα ανοιξιάτικα φρεσκοκατεβασμένα από το πατάρι ρουχαλάκια μας πηγαίναμε σε "εξοχικές" ταβέρνες για να κάνουμε τη δουλειά μας. 

Φέτος όμως θα μείνουμε στην Αθήνα. Ο Γιώργος θα συναρμολoγεί το τραπέζι και τις καρέκλες για το μπαλκόνι μας και εγώ θα ψήνω brownie. Γιατί συγκεκριμένα brownie και όχι κάτι άλλο; Γιατί η αφεντιά μου συμμετέχει αυτό το Σαββατοκύριακο 2 - 3 Μαϊου στο #TheBloggersBrunch του New York Sandwiches. Η ιδέα ήταν της μοναδικής Madame Ginger, κατά κόσμο Μαριλού Παντάκη, η οποία επιμελείται το λαχταριστό brunch μενού του καλύτερου burger joint της πόλης. Κάλεσε λοιπόν φίλους της food bloggers να ετοιμάσουν ένα πιάτο, γλυκό ή αλμυρό το οποίο θα σερβίρεται το Σαββατοκύριακο σε όσους τυχερούς προλάβουν να κλείσουν τραπέζι. Μέχρι στιγμής έχουμε φάει ένα λαχταριστό Red Velvet Cake από τη Gourmelita, τη θρυλική Lemon Pie της Funky Cook, τη τρομερή και φοβερή Ομελέτα με Πατάτες της Mamatsita και ένα επικό Hangovered Royal Burger από τον Forkin' Beast.

Και να που ήρθε και η σειρά μου να δημιουργήσω μια συνταγή για ένα ξεχωριστό brownie το οποίο ουσιαστικά είναι δύο γλυκά σε ένα. Και cheesecake και brownie. Αμαρτωλά σοκολατένιο για όλους τους chocoholics ανάμεσά μας που όμως θα λατρέψουν και αυτοί που προτιμούν την πιο ελαφριά γεύση του cheesecake.

Τα υπέροχα πλάσματα του New York Sandwiches προσφέρουν ένα τραπέζι για 2 άτομα για brunch το Σάββατο 2 Μαίου 2015 που θα περιλαμβάνει 1 πιάτο με αυγά της επιλογής τους, 2 burger, 1 brownies και 2 αναψυκτικά και το οποίο μπορεί να γράφει το όνομά σας αν λάβετε μέρος στο διαγωνισμό που κάνω. Λεπτομέρειες θα βρείτε στη σελίδα του Box of Stolen Socks στο facebook στο post με την ένδειξη ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!


Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη παρηγοριά για όσους δεν καταφέρουμε να πιάσουμε το Μάη στην εξοχή φέτος και μείνουμε στην Αθήνα.

Καλή επιτυχία και Καλή Πρωτομαγιά.